Vodniki Lonely Planet vs popotniški blogi – kateri je boljši?

0

Če se vam zdi potovanje po svetu pomlajevalna izkušnja, vam ni treba obremeniti proračuna, da ostanete mladi in brcate na potovalnem krogu.

Prepričan sem, da se boste strinjali, živimo na čudovitem planetu in vodniki Lonely Planeta vam lahko pokažejo najboljše dobrote, jedi in zatočišča, ki jih nekateri luksuzni izleti spregledajo, saj vam včasih pokažejo le sijajne, dobro obrabljene deli države, ki ste jih izbrali obiskati, in vam pustijo občutek nekoliko “plastične” počitniške izkušnje

Če načrtujete samostojno potovanje z nahrbtnikom, potem je pravilna uporaba vodnikov Lonely Planet in različnih popotniških blogov odličen način, da se seznanite z izbrano potovalno destinacijo, preden se odpravite od doma. So odlična možnost, saj vključujejo nekatere najbolj varovane potovalne skrivnosti, ki vam pomagajo, da samozavestno potujete dlje in dlje.

Samo zato, ker želite potovati, ne pomeni nujno, da ste porabili cel kup denarja, da bi dobili neverjetno potovalno izkušnjo.

Potovanje z nahrbtnikom iz kraja v kraj vam lahko ponudi priložnost, da srečate domačine in druge popotnike ter izveste več o planetu, na katerem živimo, in o raznolikosti drugih kultur.

Slavni Lonely Planet Guides že vrsto let nudi turistom koristne in praktične informacije.

Ustvarjen po čudovitih medenih tednih svojih ustanoviteljev, med katerimi sta z izposojenim denarjem prepotovala dva kontinenta in ocean.

Vedno mi je bilo všeč, kako so vodniki Lonely Planet polni praktičnih popotniških informacij in nasvetov o krajih, ki jih želim obiskati, vendar sem včasih večkrat ugotovil, da so vodniki zastareli.

Vodniki so lepo sestavljeni s koristnimi zemljevidi in različnimi fotografijami lokalnih znamenitosti.

Združite fotografije z opisi mest in držav z vsega sveta in dobili boste odlično knjigo, ki vas bo navdihnila pri načrtovanju vaše naslednje popotniške avanture.

Kar mi je najbolj všeč pri knjigah Lonely Planet Books, je, da mi lahko pomagajo ustvariti sveže ideje o novih krajih za potovanje in stvareh, ki jih je vredno početi, ko potrebujem navdih za potovanje.

Knjige so polne seznamov. 10 najboljših držav, 10 najboljših regij, 10 najboljših mest in tako naprej.

Ne vem, ali se strinjam z 10 najboljšimi v vsaki od teh kategorij, morda pa tudi ne, vendar to ni bistvo.

Uporabite knjigo, da vas navdihne za potovanje v nove kraje, kjer še niste bili, ter za ustvarjanje idej in potovalnega navdiha.

Tudi če ne potujete na lokacije, navedene v popotniških vodnikih Lonely Planet, vam bodo pomagali ustvariti zavest o tem, kaj je tam zunaj, in o krajih, ki so vam na voljo za raziskovanje.

Če uživate v potovanjih, boste z veseljem brskali po potovalnih vodnikih Lonely Planet za svežimi novimi idejami za potovanje z nahrbtnikom.

Leta 2007 je približno petinsedemdeset odstotkov Lonely Planeta kupil BBC Worldwide, ki se je odločil nadaljevati ustvarjanje potovalnih vodnikov, kot so jih vedno ustvarjali v preteklosti, in zagotavljajo zanesljive nasvete neodvisnim popotnikom in popotnikom.

Vsako leto je izdanih približno 500 novih vodnikov Lonely Planet za popotnike.

Kupite jih lahko v knjigarnah po vsem svetu ali na spletu neposredno na uradni spletni strani podjetja.

Poleg tega lahko zdaj celo prenesete vodnike kot zvočno knjigo.

Potepanje od enega oddaljenega kraja do drugega vam omogoča, da doživite raznolikost svetovnih kultur, svetovno znani vodniki Lonely Planet pa pomagajo turistom pri načrtovanju poti, odkar so se njegovi ustanovitelji podali na avanturo, ki vam je spremenila življenje, pri čemer so porabili izposojeni denar in prihranek na nepozabnem potovanju po dveh celinah.

Lonely Planet Publications je ena največjih založb popotniških vodnikov na svetu, ki sta jo ustanovila Tony in Maureen Wheeler, ki sta unovčila njuno potepanje.

Tony se je domislil imena podjetja, potem ko je napačno slišal besedno zvezo ‘ljubek planet’ v pesmi Joeja Cockerja in Leona Russella, ‘Space Captain’.

V zadnjem času so popotniški blogi postali eden bolj priljubljenih načinov za spoznavanje mogočnega sveta potovanj.

Turisti, popotniki na poti in turisti, ki radi potujejo po svetu, lahko najdejo kup ustreznih informacij na popotniških blogih, zlasti informacije, ki morda niso na voljo v standardni tiskani popotniški knjigi ali vodniku.

Informacije iz prve roke o možni lokaciji potovanja so lahko rednemu popotniku zelo prav, še posebej, če gre za lokalna potovanja, informacije o hotelih in hrani, lokalne vremenske informacije in potovalne karte itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *