Kako postati vodja skupine in potovati brezplačno

0

Če so potovanja vaša strast in si ne morete predstavljati, da ves dan sedite za mizo, je morda najboljša rešitev odgovarjanje na vprašanja o popotniških destinacijah, ki bi jih raje obiskali, in postati vodja skupine.

Industrija križarjenj skrbi za metodologijo skupinske prodaje za zapolnitev potniških kabin. Večina večjih podjetij za križarjenje bo zagotovila brezplačno križarjenje za vodjo skupine, ki proda 8 kabin ali 15 potnikov, ki plačajo polno. Nekatera podjetja za križarjenje zahtevajo, da vodja skupine plača davke, pristojbine in nadgradnje. Pametni vodje skupin se običajno sami rezervirajo v notranji kabini za križarjenje. Tako nihče v skupini nima ceneje kabine.

Vodja skupine lahko proda svoje križarjenje ali križarjenje brezplačno. Zaradi te možnosti je priložnost vodje skupine tako priljubljena.

Izkušeni dirigenti potovanj običajno ustvarijo več metod za trženje svojih križarjenj ali skupinskih potovalnih dogodkov. Najpogostejši način je lociranje ustaljenih skupin, ki želijo prihraniti denar s skupnim potovanjem. Druge uspešne skupine vključujejo potovanja po posebnih interesih.

Ker večina vodij skupin ni potovalnih agentov, imajo lahko redne službe in pripadajo družbenim organizacijam in cerkvenim skupinam, zaradi česar so v stiku s stotinami potencialnih popotnikov.

Obstaja več načinov, kako začeti kot potovalni vodja skupine. Če ste popotnik odvisnik, lahko s svojimi lastnimi izkušnjami okrepite samozavest in prodajo.

Če imate omejeno potovalno ozadje, vendar je potovanje strast, se lahko udeležite tečaja domačega učenja ali se vpišete v nekaj razredov na vaši lokalni višji šoli. Obstajajo tudi tečaji na spletu, ki so izjemno ugodni. Potovanja so industrija vredna milijarde dolarjev in obstaja veliko možnosti za učenje različnih faz potovalne industrije.

Moja lastna pot skozi ta labirint je bila vpis v tečaj UC Berkeley Extension (Berkeley, Ca) o skupinskih potovanjih. Moj inštruktor je bil takrat eden najuspešnejših strokovnjakov za skupinska potovanja v državi. Moj naslednji korak je bil prostovoljno delo kot vodja skupine za družabni klub, ki se je udeležil letnega smučarskega srečanja v Valeu.

Če želite postati učinkovit vodja skupine, ni potrebno porabiti veliko denarja za šolanje. Vendar pa je obvezno, da izveste vse, kar lahko o vaši destinaciji in potovanju.

Ko pridobite osnovno znanje o vrsti skupinskega potovanja, ki ga želite ponuditi, lahko poiščete gostiteljsko agencijo. Agencija gostiteljica je potovalna agencija z licenco, ki potovalnim agentom ali zunanjim potovalnim agentom omogoča, da rezervirajo potovanje z uporabo imena svojega podjetja. Provizija je razdeljena, saj je gostiteljska agencija legalen posel, ki vam omogoča, da rezervirate potovanja za svoje stranke. Večina gostiteljskih agencij zaračuna pristojbino in letno pristojbino, vendar ne vse. Pristojbine za pridružitev agenciji za gostovanje lahko znašajo od nič dolarjev do 500 USD.

Druga možnost je, da se obrnete na lokalno potovalno agencijo in jim sporočite, da želite delati kot zunanji agent. Bodite pripravljeni razložiti, katere vrste potovanj želite ponuditi in za katere vrste skupin se želite specializirati. Lastnik ali vodja agencije vam bo posredoval strukturo provizije, če obstaja, politike in postopke. Nekatere potovalne agencije nudijo brezplačna potovanja samo vodjem skupin, medtem ko druge ponujajo brezplačna potovanja in provizije.

Ko prvič začnete, je skoraj vedno bolje, da se pridružite skupini v procesu ali ustvarite zabaven dvodnevni izlet, da pridobite izkušnje. Moja lastna izkušnja je vključevala učenje postopka za določeno ladjo za križarjenje. Približno 5 let sem vsakič, ko je ladja Princess Cruise pristala v San Franciscu, mislila, da bi morala nadaljevati svoje popotniško izobraževanje in biti na krovu ladje, ko bo plula pod mostom Golden Gate in na morje. Moja prizadevanja so me pripeljala v Captain’s Circle in kvalificirala za platinastega člana križarjenja.

Stranke je enostavno najti. Spodaj je seznam načinov za trženje vaših potovalnih dogodkov.

1. Obveščanje vaše družine, prijateljev, sosedov, sodelavcev, članov cerkve, članov klubov, organizacij, prijateljev prijateljev, prijateljev na twitterju in vaših osebnih e-poštnih prijateljev je odličen način za iskanje novih strank.

2. Drugi najboljši način je, da povabite prijatelje, sosede na popotniško zabavo ali zabavo na križarjenju. Vprašajte križarjenje ali letovišče za video kaseto in brezplačen promocijski material, ki ga lahko delite z gostom. Oskrbite goste s prigrizki in (poceni) vinom. Naj pride vino! Ni treba biti agresiven. Potovanje se prodaja samo od sebe, še posebej, če vas zanima destinacija in cena. Svojim strankam lahko na ladji priskrbite steklenico dobrega vina.

Ne pozabite zahtevati depozita. Ostanite osredotočeni, vaša naloga je zagotavljanje informacij in zbiranje čekov. Prosite prijatelje, da sponzorirajo popotniško zabavo. Več strank kot imaš, več ljudi se prijaviš. Tako preprosto je!

3. Oznanite v svoji cerkvi in organizaciji. Vključite informacije v cerkveni bilten ali glasilo vaše organizacije čim večkrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *